הידעת! ישנם אנשים רבים בעולם החיים במדינות בהן אין להם מעמד של אזרח או תושב ולכן הם לא זכאים לקבל מהמדינה דרכון. "הרשות לשירות עולמי" (עמותה ללא כוונת רווח) מצאה דרך לתת להם תחושת שייכות. ע"י הנפקת דרכון ללא שייכות למדינה כלשהי שנקרא דרכון עולמי. רק שיש בעיה אחת, מדינת ישראל אינה מכירה בדרכון שלא הונפק רשמית ע"י מדינה.
דרכון הוא אחד ממסמכי הנסיעה הרשמיים של מדינה ומשמש למעבר בין מדינות. דרכון מעיד על אזרחותו של האדם הנושא אותו ומשייך אותו למדינה. יש בעולם מעל 200 מדינות, 193 חברות באו"ם וכל השאר בעלי מעמד שונה. ע"מ שנוכל לעמוד על מקוריות הדרכון, כל מדינה החברה באו"ם מחויבת לייצר את דרכונה על פי התקן למסמכי נסיעה של ארגון התעופה האזרחית הבינלאומית ICAO. ICAO הינו ארגון המסונף לאו"ם ופועל מכוח אמנה שגם מדינת ישראל חתומה עליה. ארגון זה מפרסם תקנים למסמכי נסיעה.
על אף הקביעה כי דרכון חייב להיות משוייך למדינה, ישנן שתי החרגות מוכרות, דרכונים שאינן שייכים למדינה אך עדיין קבילים למעבר בין גבולות בכל העולם. החרגה אחת היא הדרכון של הרשות הפלסטינאית וההחרגה השניה היא שני דרכונים (רגיל ודיפלומט) של ארגון האומות המאוחדות, האו"ם המורכב מאזרחים של מדינות מכל העולם ולכן הוא מיוצג בדרכון ניטרלי של הארגון.
כיום ישנם אנשים רבים בעולם החיים במדינות שאינן רואות בהן אזרחים או תושבים.
בנוסף, ישנם אנשים המתנגדים לשייכות למדינה אחת ורואים את עצמם כאזרחי העולם. אלו בוחרים מרצון שלא לאחוז בדרכון כלל.
הדרכון העולמי מיוצר ע"י הרשות לשירות עולמי (World Service Authority, או WSA) שהיא עמותה ללא כוונת רווח שהוקמה בשנת 1953 על ידי גארי דייוויס, מתוך מטרה לקדם ולהפיץ את נושא "אזרח העולם", במטרה להפוך לרשות מנהלית של "ממשלת אזרחי העולם". לעמותה קיימת אג'נדה לפיה "לכל אחד הזכות לעזוב כל מדינה, כולל מדינתו, ולחזור לארצו". המנדט לדרכון העולמי הוא סעיף 13 (2) להצהרה האוניברסלית על זכויות האדם. העמותה מוכרת בעיקר בעקבות הדרכונים שהיא מנפיקה. העמותה עוסקת גם ברישום האנשים המבקשים להיות אזרחי העולם, מטפלת בבעיותיהם, ומנפיקה מסמכי זהות נוספים כגון: תעודות לידה, תעודות זהות ותעודות נישואין.

הדרכון העולמי מיוצר בהתאם לתקינה העולמית מבחינת חומרי גלם ומבנה הדרכון, אך אינו שייך למדינה. מחד, ישנן מדינות שמכירות בדרכון ומאפשרות למי שנושא אותו לעבור בין גבולותיהם ומאידך, ישנן מדינות שאינן מכירות בדרכון (ישראל למשל) כמסמך נסיעה רשמי למעבר בין מדינות.
קיים קושי לאמת את הזהות של מחזיק "דרכון עולמי" בשל תהליך הנפקתו הפרוץ.
כל אדם יכול להיכנס לאתר האינטרנט "הרשות לשירות עולמי", לשלם 55$ ולקבל דרכון עולמי עם פרטים ותמונה על פי בקשה ועם תוקף לשלוש שנים ואף יותר. למרות שמדובר בתעודה שנראית מאוד משכנעת המיוצרת בהתאם לתקינה הבינלאומית לייצור דרכונים, הנתונים בתעודה הם בהתאם למה שביקש מחזיק התעודה ולא ממאגר מהימן כמו של מדינה (רישום אוכלוסין) ואין שום גורם ממשלתי רשמי המבקר ומפקח על מהימנות הנתונים. (קישור לטופס הבקשה).
באתר הרשות לשירות עולמי, ניתן למצוא מאות תמונות של חותמות כניסה ויציאה ממדינות שונות בעולם (אפילו מישראל), על מנת להוכיח למי שרוצה לקנות שבאמת ניתן לעבור בין מדינות עם הדרכון העולמי.
לסיכום, מדינת ישראל לא מכירה בדרכון העולמי כדרכון רשמי ומהימן, ולכן באופן רשמי ומקצועי לא ניתן לאמת את זהות מחזיק דרכון זה.